středa 11. února 2015

Čočková paštika s majoránkou



Čočka obsahuje velké množství železa, což je důležitý prvek především pro lidi trpící chudokrevností. Dále obsahuje také zinek, který chrání naši imunitu, hlídá hladinu inzulínu v krvi a silně podporuje regeneraci a rekonvalescenci našeho těla. Čočka umí uvolnit zácpu, posílit nervy, zásobit buňky kyslíkem a povzbudit produkci hormonů. 
Pojďme si ji připravit trošku netradičně.

Budeme potřebovat:

250g čočky
2 bobkové listy
3 lžíce ovesných vloček
2 vejce
1 větší cibule
2 stroužky česneku
majoránka
strouhanka
2 lžíce oleje
sůl, pepř
anglická slanina (nemusí být)


Čočku propláchneme a uvaříme spolu s bobkovými listy do poloměkka. Přidáme ovesné vločky, nakrájenou cibuli a česnek a umeleme na masovém mlýnku nebo rozmixujeme. Přilijeme olej, vejce, ochutíme solí pepřem, majoránkou a podle potřeby strouhankou. Se solí a pepřem nemusíte příliš šetřit, pokud budete paštiku podávat po studenu. Dobře promícháme a vložíme do slaninou vyložené zapékací misky. Pečeme cca 20 min. při 180°C.

Paštika je vhodná i pro ty, kteří dbají na štíhlou linii nebo nejí maso. Stačí jen vynechat slaninu - misku jen vymažte tukem.





Žádné komentáře:

Okomentovat