pondělí 9. února 2015

Sekaná z kořenové zeleniny


Toto jídlo je z větší části tvořeno kořenovou zeleninou, která díky vysokému obsahu vitamínů a minerálních látek napomáhá efektivně odbourávat podkožní tuk. Se sekanou, kterou znáte třeba od maminky nebo babičky, to má společné snad jen koření a způsob přípravy, ale nám ,, rádo zdravožravým '' to chutná. Tak vyzkoušejte a napište :-).

3 a 1/2 hrnku strouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, popř. kedluben)
1/2 bulvy fenyklu
2 menší cibule
3 stroužky česneku (nebo 2 velké lžičky česnekové pasty)
domácí PODRAVKU (na konci textu najdete odkaz k receptu, můžete však nahradit)
1 a 1/2 hrnku jemných vloček 
1/2 hrnku mléka (já použila sojové)
2 vejce
majoránka
slunečnicový olej
sůl a pepř

Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na slunečnicovém oleji, přidáme česnek a podravku, necháme rozvonět a přisypeme kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájený fenykl (můžete vynechat). Restujeme 10 až 15 min. Ovesné vločky zalijeme mlékem, promícháme a přidáme orestovanou zeleninu. Okořeníme malou lžičkou majoránky, solí a pepřem. Než přidáte syrová vejce můžete s klidem ochutnávat a doladit dle své chuti. Nakonec přidáme vejce a naneseme na pekáč, stejně jako sekanou. Podlijeme 1/2 hrnkem vody a zakryté pečeme cca 20 min. v předehřáté troubě na 180 °C. Následně dopečeme odkryté dalších 20 min, podle potřeby podléváme. 

Hrnek = 250ml

K této sekané se krásně hodí brambor s máslem a pažitkou a sterilovaný okurek nebo třeba jen salát z červené řepy. 

Přeji dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat