pátek 6. února 2015

Špenátové rizoto s fetou


Špenát je velmi zdravá zelenina plná vitamínů a minerálů. Největší množství těchto zdraví prospěšných látek, jsme však schopni ze špenátu přijímat pouze v jeho syrové formě. Až bude příští rok dorůstat čerstvý na zahrádkách, určitě vám pošlu nějaký receptík na chutný špenátový salát. Teď si ale musíme vystačit se špenátem mraženým. Pokud ho koupíte v supermarketu, myslím, že bude kvalitnější, než nyní zakoupený špenát čerstvý.

450g mraženého listového špenátu
1 větší cibule žlutá
1 větší cibule červená
1 lžička červené papriky sladké
2 stroužky česneku
250 ml smetany
100g sýr feta
100g sýr tvrdý nastrouhaný (výběr nechám na vás)
olivový olej
sůl, pepř

rýže dlouhozrnná

Na oleji zpěníme obě cibule nakrájené na kostičky, přidáme mražený špenát, na plátky pokrájené stroužky česneku a sůl. Asi 15 min. podusíme a zalijeme smetanou smíchanou s červenou paprikou. Prohřejeme a vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr i nakrájený sýr feta. Směs dochutíme pepřem a promícháme s uvařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat